Unieke vaarvakantie: met Hollandse platbodem langs Friese Elfsteden

Jachtwerf Heech by de Mar in Heeg houdt open huis voor liefhebbers van platbodems

HEEG (NL) – Een vorstelijk uitje in Friesland: van donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag, als in Heeg een muziek- en theaterfestival wordt gehouden) tot en met zondag 28 mei 2017 houdt de bekende platbodemspecialist Heech by de Mar in Heeg open huis. Dat betekent dat liefhebbers van klassieke Hollandse en Friese boten kennis kunnen maken met bijzonder varend Nederlands erfgoed.

De mooiste platbodem van Nederland is ook de duurste: de Lemsteraak.

De prachtige boten, die grote gelijkenis vertonen met ‘De Groene Draeck’ van de koninklijke familie, zijn te koop, maar ook te huur. Met een vaarbewijsvrije motorplatbodem, een Lemsteraak of Vollenhovense Bol, kun je langs de Elfsteden trekken, een schitterende en zeer betaalbare tocht van een week. Geen lage brug of ondiep water houdt je tegen, want de motorplatbodems van Heech by de Mar kunnen overal komen en afmeren, midden in de stad of in een mooi waterdorp als Kollum.

Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst - www.frieslandhollandnieuws.nl

Friesland Holland presenteert nieuw project:

Oranje Nassau. Royal lifestyle in Friesland.

Toptentoonstelling: Oranjekeramiek in Princessehof 17 april – 14 november 2010

LEEUWARDEN (NL) – “Oranje Nassau. Royal Lifestyle in Friesland.” Onder dat motto heeft Friesland Holland Tourist Information een Oranjeroute ontwikkeld voor voer- en vaartuigen en promoot het de unieke tentoonstelling van Oranjekeramiek in het Princessehof in Leeuwarden.

De presentatie van serviezen, wandborden en bekers van koninklijke huize — of porselein en aardewerk dat betrekking heeft op Nederlandse vorsten en vorstinnen — is te zien van 17 april tot en met 14 november 2010. Meer dan tien pagina’s in de nieuwe viertalige vakantiegids van Friesland Holland 2010 kleuren oranje. Wie daarop wil inhaken moet zich snel melden bij de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drie locaties in Friesland spelen een rol in het Oranjeproject: Leeuwarden en het genoemde museum, natuurgebied en voormalig koninklijk jachtdomein Princenhof in Earnewâld en de landhuizen in het parklandschap Oranjewoud bij Heerenveen. Maar ook zaken als overnachten als een vorst, de Lemsteraak als koninklijk zeiljacht (het Groene Draeck-gevoel), oranjekoek en varen met het meest luxe charterjacht van Friesland (de Maxima) komen aan de orde. Bij het bureau voor toerisme in Wolvega wordt gewerkt aan een speciale wesbite over de connectie van Fryslân met het Koninklijk Huis en alles wat vorstelijke allure heeft. Friesland, en dan met name Leeuwarden, kleurt oranje in 2010!